Saygun Filarmoni Korosu, orkestra programlarında yer alan koro eşlikli yapıtları seslendirmektedir. Orkestranın yanında sesimiz duyurmak için her zaman daha fazla koriste yerimiz var! Ancak bu sezon gerçekleştirilecek konserler için kontenjanımız dolu. Yeni projeler ve açılacak başvurulardan haberdar olmak için lütfen sosyal medya kanallarımızı ve sitemizi takip edin.
Koromuzda yer almayı istiyorsanız, başvuruda bulunmadan önce lütfen sayfanın sonunda yer alan koşulları okuyun ve bu koşullara uyabileceğinizden emin olun.
Sağlıklı bir sese, senfonik orkestra ile söyleyebilecek düzeyde bir ses eğitimi ve koro deneyimine sahip olmak,
Aşağıdaki bilgi ve belgelerle proje için açılan Başvuru Formunu doldurmak:
Gerekli kişisel bilgiler,
Müzik ve koro alanındaki deneyimlerinizi içeren bir özgeçmiş,
Sesinizin temel özelliklerini gösterecek bir eser veya eser kesitinin en fazla 3 dakikalık bir ses kaydı
(Bu kayıtta, eserin düzeyinden çok; adayın ses aralığını, sesini kullanış şeklini, teknik beceri ve hakimiyet gücünü yansıtması önemlidir.)
Koro üyelerinin birincil sorumlulukları şeflere değil, yapılan müziğin düzeyine ve bu düzey için büyük emek veren tüm koro üyelerine yöneliktir.
Hedeflenen düzeye ulaşmak, emek veren her üyenin hakkıdır. Bu nedenle her üye, birbirine karşı en üst düzeyde sorumludur.
Koro veya Orkestra şefleri bu sorumlulukların kısmen temsilcisidir. Sürecin sağlıklı akmasını yönlendirirler, ancak esas olarak, müziği temsil ederler.
Bu noktada, aşağıda bahsedilecek tüm sorumluluklar, hedeflenen düzeye birlikte ulaşmak içindir:
SFK, çok farklı deneyimlerden gelmiş üyelerin birlikte yüksek düzeyli koro müziği seslendirebildiği, kendine özgü, özgün bir yapılanmadır. Farklılıkların yanyana durabilmesi basit görünen ancak eylemde zorlayıcı bir konudur. Her projede koro üyelerinin belli oranlarda değişimi, yenilik getirdiği kadar uyumlanma ihtiyacı da getirir.
Özellikle başlangıcından bugüne koroda yer alan üyeler, müzikal deneyimleri yanında bu konuda da yüksek deneyim ve olgunluğa sahiptirler. Yeni üyelerden de bu yapıyı görmeleri ve kendi hızlarında uyumlanmaları beklenir.
Her üyenin istenen müzikal sonuca ulaşma hızı farklıdır. Bu nedenle üyeler çalışma yoğunluklarını kendi düzeylerine göre inşa etmek durumundadırlar. Provalara hazırlıklı gelmek, gereken tekrarları ve çalışmaları zamanında yapmak, kendi kendine çözemediği sorunlar var ise mutlaka yardım istemek, üyelerin sorumluluğudur.
Provalar:
Koro üyeleri, her projedeki provaların yaklaşık %85-90'ına katılmalıdır.
Zorunlu sebeplerle yapılan devamsızlık ve aşımları mutlaka koro şefi/şefleri ile önceden görüşülmelidir.
Bu noktada koro üyelerinin en başta kendilerine dürüst olmaları ve tüm koroya olan sorumluluklarını düşünmeleri gereklidir.
Kaçırılan provaların telafisini kendi kendine veya yardım alarak yapamayacaksa, bunun ölçümünü sağlıklı olarak ön göremiyorsa, üye projeden ayrılabilir.
Üye, devamsızlık nedeniyle kendi partisindeki üyelerle uyumlanamayabilir. Bu tip durumlarda da üyenin projeden ayrılması gerekebilir.
Koro şefi/şefleri her zaman üyelerin tek söylemesini veya kayıt hazırlamasını isteyebilir.
Orkestralı Provalar (OP):
Konser öncesinde en kritik provalar olduğu için, ancak çok hayati hallerde bir orkestralı prova kaçırılabilir. Bu durum, projeye başvurmadan önce gözönünde bulundurulmalı ve koro şefi/şefleri ile görüşülmelidir.
Çalışmalar sırasında sessizliği, odaklanmayı korumak; çalışılan konulara dikkatini vermek, her üyenin sorumluluğudur.
Her çalışmadan 5 dakika önce yerinde olmak,
Aralardan sonra dakik olmak,
Özellikle sahne provalarında, konser öncesi, sahne arkası yerleşimlerde zamanlamaya azami özen göstermek,
Orkestra ile çalışılan tüm provalarda, orkestra şefinin yönergelerini takip etmek her üyenin sorumluluğudur.
Müzikal hazırlığı yetişmeyen, devam - zamanlama sorunu olan veya genel disiplinle uyumlu olamayan üyelerin konsere çıkması, koro şefi veya şeflerinin genel değerlendirmesi ile mümkündür.
SFK gönüllük esası ile çalışmalarını sürdüren bir korodur. İsteyen üyeler, koronun tüm işleyişinde ortaklaşa ve gönüllü olarak organizasyona katkıda bulunurlar.